Pupbemiddeling

Wat is de pupbemiddeling?
De pupbemiddeling zorgt ervoor dat kennels of fokkers van border collies, en mensen die een border collie zoeken, elkaar vinden.

Wat biedt de pupbemiddeling aan mensen die een border collie zoeken?
De pupbemiddeling wil mensen die een border collie zoeken advies geven over het ras, en hun met raad en daad bijstaan in hun zoektocht naar een geschikte hond.
Men kan ervan op aan dat de pups die door de pupbemiddeling vermeld worden, ouders hebben die voldoen aan een aantal vereisten. Zo zal het steeds enkel gaan over honden met stamboom, die vrij zijn van heupdysplasie en van de oogziekten PRA en CEA.
Iedereen die vragen heeft of op zoek is naar een pup mag steeds contact opnemen met de pupbemiddelaar.

Wat doet de pupbemiddeling voor u als fokker?
Iedereen die een hondje zoekt sturen wij door naar de fokkers die op dat moment pups hebben of verwachten. Wij selecteren de personen die bellen niet, dat kan u doen wanneer u met hen kennismaakt.

Verder krijgt iedere fokteef en dekreu een registratiecertificaat, met zijn of haar gegevens en registratienummer bij de BBCC.
Iedere pup, waarvan de fokker de gegevens doorstuurt, krijgt eveneens een registratiecertificaat.
Alle kopieën van de stamboom en testresultaten van de fokteef en dekreu worden op de pupbemiddeling bewaard en kunnen door iedereen worden ingekeken.

De geboorteaankondiging blijft op de site staan en in het clublokaal hangen tot het nestje verkocht is.

Wat moet u doen om als fokker aan de pupbemiddeling te kunnen deelnemen?
De teef waar u mee fokt dient:
- In het bezit te zijn van een stamboom erkend door het F.C.I.
- Getest te zijn op heupdysplasie (HD) en een beoordeling A of B gekregen hebben van de nationale commissie voor skeletaandoeningen (NCSA), in België of indien de hond getest is in het buitenland, door een gelijkaardige instantie daar.
- Getest te zijn op oogafwijkingen, meerbepaald op CEA, PRA en cataract bij een erkend dierenarts. De hond moet vrij zijn van deze aandoeningen. De test mag niet ouder zijn dan 1 jaar, behalve wanneer het dier de leeftijd van 5jaar gepasseerd is.

De gebruikte dekreu dient aan dezelfde eisen te voldoen.

U stuurt van beide ouderdieren kopieën van al deze testen en de stamboom naar de pupbemiddelaar. Indien u een reu uit de reuenlijst kiest zijn deze documenten al bij de pupbemiddeling aanwezig en dient u ze niet te bezorgen. Informeer even indien u twijfelt.
Is uw teefje gedekt dan mag u de verwachte geboortedatum al doorgeven. U kan eventueel ook de verwachte kleuren vermelden. De pupbemiddelaar kondigt dat dan al aan op de site en in het clublokaal. Er worden dan al mensen die contact zoeken naar u doorverwezen.
Zijn de puppy’s geboren dan meld u dit aan de pupbemiddelaar. U krijgt dan een formulier, dek en geboorteaangifte, doorgestuurd dat wij graag ingevuld van u terug ontvangen. Vergeet niet te vermelden over hoeveel reutjes en teefjes het gaat, en welke kleur ze hebben.
Probeer de pupbemiddelaar wat op de hoogte te houden van het verloop van de verkoop en laat zeker weten wanneer u uitverkocht bent, dan hoeven wij geen mensen meer naar u door te sturen.

Als u dan enkele maanden later de stambomen van de pups aankrijgt zouden wij u willen vragen om het formulier registratie pups, dat wij u bezorgen, ingevuld terug te sturen naar de pupbemiddelaar. Zodanig kunnen wij ook de pups registreren en de eigenaars een registratiecertificaat opsturen.

Wat kost het?
We bemiddelen gratis voor diegene die een pup zoeken.
Aan de fokkers vragen we om lid te worden van de club. Dit biedt u niet enkel het voordeel van de pupbemiddeling, maar u ontvangt dan ook 4 maal per jaar een clubmagazine en u kan komen trainen als u wil.
We doen het dus eigenlijk belangeloos omdat we vinden dat een correcte fokker het verdient om aangemoedigd te worden en een nieuwe eigenaar het verdient om een gezonde border collie te kopen.

Waar is de pupbemiddeling te vinden?
Indien u dringende vragen hebt kan u mij steeds contacteren. Wil u meer info of zoekt u een pup dan kan u het makkelijkste telefonisch contact opnemen na 19h. Op die manier kan ik voldoende tijd voor u vrijmaken.

Annick Campenaerts
Wakkenstraat 46
8720 Markegem
0478/76.12.00

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Subcategories

Copyright 2011 Pupbemiddeling.
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free